sastojci
Tijesto:
- 150 g brašna
- 70 g maslaca
- 30 g kikiriki maslaca
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 0.5 jajeta
Krema:
- 150 g kikiriki maslaca
- 250 ml čvrstog jogurta
- 60 g šećera
- 1 prstohvat soli (samo ako maslac ne sadrži sol)
Glazura:
- 150 g tamne čokolade
- 40 g kikiriki maslaca
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu oko 3 mm i izrežite krugove 2 cm veće od kalupa. Tijesto prebacite u namašćene kalupiće i lagano utisnite da obloži stijenku kalupa.
Odrežite višak tijesta preko rubova pa tijesto izbodite vilicom. Kalupiće s tijestom stavite u zamrzivač da se stvrdne.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Zamrznuto tijesto pokrijte aluminijskom folijom, na nju stavite suhi grah i pecite 6 minuta, maknite grah i foliju i pecite još 6 minuta. Ostavite da se košarice od tijesta potpuno ohlade.
U međuvremenu razradite kikiriki maslac i šećer pa umiješajte čvrsti jogurt. Ulijte kremu u košarice i stavite u hladnjak da se stvrdne.
Za glazuru rastopite tamnu čokoladu, umiješajte kikiriki maslac i na kraju umiješajte maslinovo ulje. Kad se krema stvrdne, premažite mini tartove tom glazurom.
Umjesto kikiriki maslaca, isprobajte onaj od badema.