Mini tartovi s kikiriki kremom i čokoladom

sastojci

Tijesto:

  • 150 g brašna
  • 70 g maslaca
  • 30 g kikiriki maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 0.5 jajeta

Krema:

  • 150 g kikiriki maslaca
  • 250 ml čvrstog jogurta
  • 60 g šećera
  • 1 prstohvat soli (samo ako maslac ne sadrži sol)

Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 40 g kikiriki maslaca
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu oko 3 mm i izrežite krugove 2 cm veće od kalupa. Tijesto prebacite u namašćene kalupiće i lagano utisnite da obloži stijenku kalupa. 

02

Odrežite višak tijesta preko rubova pa tijesto izbodite vilicom. Kalupiće s tijestom stavite u zamrzivač da se stvrdne. 

03

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Zamrznuto tijesto pokrijte aluminijskom folijom, na nju stavite suhi grah i pecite 6 minuta, maknite grah i foliju i pecite još 6 minuta. Ostavite da se košarice od tijesta potpuno ohlade. 

04

U međuvremenu razradite kikiriki maslac i šećer pa umiješajte čvrsti jogurt. Ulijte kremu u košarice i stavite u hladnjak da se stvrdne. 

05

Za glazuru rastopite tamnu čokoladu, umiješajte kikiriki maslac i na kraju umiješajte maslinovo ulje. Kad se krema stvrdne, premažite mini tartove tom glazurom.

Umjesto kikiriki maslaca, isprobajte onaj od badema.​

podijeli

Proizvodi iz recepta