Mini tart s čokoladom i čili papričicom

sastojci

  • 300 g oštrog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica limuna
  • 1 jaje
  • 400 g jabuka
  • 300 ml soka od jabuka
  • 40 g pudinga od vanilije
  • 40 g šećera
  • sok 1 limuna
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 čili papričica
  • 40 g šećera u prahu
  • 2-3 listića svježe mente

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto od svih navedenih sastojaka, razvaljajte ga između 2 komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite 12 krugova malo većih od kalupa.

02

Kalupe namažite maslacem, obložite tijestom, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite 10 – 15 minuta na 180 °C. U međuvremenu ogulite i očistite jabuke, narežite na ploške, pokapajte limunovim sokom. Zamutite puding sa šećerom i malo jabučnog soka.

03

Jabuke i preostali sok kuhajte 2 – 3 minute, dodajte razmućeni puding i skuhajte do kraja. Maknite grah i foliju s pečenog tijesta, ulijte puding i pustite da se stegne. Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi.

04

Prelijte mini tartove čokoladom, pustite da se hladi. Izrežite komadiće ljute papričice. Tartove pospite šećerom u prahu, dekorirajte čili papričicom i sjeckanim listićima mente, poslužite.

Da bi tijesto ostalo hrskavo, nemojte ga dugo mijesiti ili sve sastojke kratko izmiksajte u blenderu.

podijeli

Proizvodi iz recepta