Mini pite s ananasom i javorovim sirupom

Ukupno trajanje
40
Min

sastojci

  • 1 svježi ananas
  • 50 g mekanog maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica bourbon vanilin šećera
  • 0.25 žličice cimeta
  • 4 žličice javorovog sirupa

Tijesto:

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 0.5 žličice soli
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 220 g hladnog maslaca
  • sok i naribana korica 1 neprskanog limuna
  • 3-5 žlica jako hladne vode

Način pripreme

01

Prvo pripremite tijesto: u zdjelu stavite brašno, dodajte sol, šećer u prahu, maslac narezan na kocke, limunov sok i naribanu limunovu koricu. Sve promiješajte, vrhovima prstiju maslac utrljajte u brašno i na kraju dodajte malo hladne vode. Kratko mijesite dok se svi sastojci ne sjedine pa tijesto oblikujte u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

02

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, razrežite na 4 jednaka dijela, premjestite ih na lim obložen papirom za pečenje i svakom dijelu tijesta malo zadignite (preklopite) rubove kako kasnije ne bi curio nadjev iz tartova.

03

Ananas očistite i narežite na tanke ploške. Na svaki dio tijesta stavite 2 - 3 kolutića ananasa i premažite ananas omekšanim maslacem. Pomiješajte šećer, cimet i bourbon vanilin šećer pa tom mješavinom pospite ananas.

04

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice i svaki tart prelijte žličicom javorovog sirupa.

Mini tartove poslužite tople uz kuglicu sladoleda od vanilije.

podijeli

Proizvodi iz recepta