
sastojci
- 1 svježi ananas
- 50 g mekanog maslaca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica bourbon vanilin šećera
- 0.25 žličice cimeta
- 4 žličice javorovog sirupa
Tijesto:
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 0.5 žličice soli
- 2 žlice šećera u prahu
- 220 g hladnog maslaca
- sok i naribana korica 1 neprskanog limuna
- 3-5 žlica jako hladne vode
Način pripreme
Prvo pripremite tijesto: u zdjelu stavite brašno, dodajte sol, šećer u prahu, maslac narezan na kocke, limunov sok i naribanu limunovu koricu. Sve promiješajte, vrhovima prstiju maslac utrljajte u brašno i na kraju dodajte malo hladne vode. Kratko mijesite dok se svi sastojci ne sjedine pa tijesto oblikujte u disk, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, razrežite na 4 jednaka dijela, premjestite ih na lim obložen papirom za pečenje i svakom dijelu tijesta malo zadignite (preklopite) rubove kako kasnije ne bi curio nadjev iz tartova.
Ananas očistite i narežite na tanke ploške. Na svaki dio tijesta stavite 2 - 3 kolutića ananasa i premažite ananas omekšanim maslacem. Pomiješajte šećer, cimet i bourbon vanilin šećer pa tom mješavinom pospite ananas.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice i svaki tart prelijte žličicom javorovog sirupa.
Mini tartove poslužite tople uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Proizvodi iz recepta
