Mini mousse od banana

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

Mousse:

  • 200 g banana
  • 60 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2-3 listića želatine

Glazura:

  • 100 g bijele čokolade
  • 2 žlice maslinova ulja
  • prehrambena žuta boja
  • 40 g maslaca
  • 40 g prženih, nakrupno narezanih lješnjaka
  • 20 g čipsa od banane
  • limunov sok

Način pripreme

01

Banane ogulite, narežite, pokapajte limunovim sokom i usitnite u pire. Listiće želatine namočite u hladnu vodu. 

02

Žumanjke i šećer tucite na pari, maknite s vatre pa pomiješajte s pireom od banane i ocijeđenom želatinom. Uz povremeno miješanje, ohladite da bude sobne temperature. 

03

Bjelanjke tucite u čvrst snijeg. Vrhnje tucite u šlag. Spojite šlag i snijeg i lagano umiješajte u banane i žumanjke. Mousse ulijte u male silikonske kalupe i ostavite da se stegne. 

04

Boju za glazuru pomiješajte s malo maslaca sobne temperature, čokoladu rastopite na parnoj kupelji, maknite s vatre, umiješajte maslinovo ulje, dodajte boju pa promiješajte. 

05

Kad se mousse stegne (možete ga staviti u zamrzivač na jedan sat ili u hladnjaku ohladite na 0 °C), izvadite ga iz kalupa, prelijte glazurom od bijele čokolade obojenom žutom bojom. Rub obložite nakrupno narezanim prženim lješnjacima i ukrasite čipsom od banane.

Bananu režite neposredno prije pripreme i pokapajte je limunovim sokom da ne oksidira i potamni.

podijeli

Proizvodi iz recepta