sastojci
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 90 g glatkog brašna
- 1 prašak
Za pecivo:
- 30 g mljevenih oraha
- 30 g mljevenih lješnjaka
- 30 g mljevenih badema
- 50 g kandirane naranče
- 1 naranča
- maslac za mazanje kalupa
- 50 g šećera u prahu
Način pripreme
01
Naranču iscijedite, potrebno vam je 50 ml soka, koricu naribajte ili nastružite na tanke rezance.
02
Prosijte brašno i prašak za pecivo. Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, zatim mljevene orahe, lješnjake i bademe, naizmjenično mješavinu brašna i mlijeko, na kraju umiješajte kandiranu naranču i narančin sok.
03
Kalupe namažite maslacem, napunite 2/3 i pecite na 180 °C oko 25 minuta.
04
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu i ribanom koricom naranče.