Mini kuglofi preliveni čokoladom

sastojci

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g mljevenih oraha
  • 40 g mljevenih badema
  • 40 g mljevenih lješnjaka
  • 40 g maslaca za kalupe

Preljev:

  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja

Dekoracija:

  • Bomboni u obliku jaja, kakao u prahu, sjeckani bademi

Način pripreme

01

Prosijte brašno s praškom za pecivo. Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, zatim mljevene orašaste plodove i na kraju naizmjenično mješavinu brašna i mlijeko.

02

Kalupe premažite maslacem, napunite do 2/3 visine, pecite na 180 °C 15 minuta.

03

Zagrijte slatko vrhnje, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi, umiješajte žlicu maslinova ulja.

04

Prelijte kuglofe čokoladom, dekorirajte bombončićima i listićima badema, pospite kakaom u prahu.

podijeli