sastojci
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 100 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 40 g mljevenih oraha
- 40 g mljevenih badema
- 40 g mljevenih lješnjaka
- 40 g maslaca za kalupe
Preljev:
- 150 g tamne čokolade
- 150 g slatkog vrhnja
- 1 žlica maslinovog ulja
Dekoracija:
- Bomboni u obliku jaja, kakao u prahu, sjeckani bademi
Način pripreme
01
Prosijte brašno s praškom za pecivo. Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, zatim mljevene orašaste plodove i na kraju naizmjenično mješavinu brašna i mlijeko.
02
Kalupe premažite maslacem, napunite do 2/3 visine, pecite na 180 °C 15 minuta.
03
Zagrijte slatko vrhnje, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi, umiješajte žlicu maslinova ulja.
04
Prelijte kuglofe čokoladom, dekorirajte bombončićima i listićima badema, pospite kakaom u prahu.