sastojci
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun šećer
- 200 ml tekućeg jogurta
- 150 ml ulja
- 120 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 150 g šećera
- 0.5 limun šećera
- 80 g maslaca
- 1 bio limun
Izvana:
- 50 g šećera u prahu
- 1 limeta
Način pripreme
01
Pomiješajte oba brašna s praškom za pecivo. Miksajte jaja sa sva tri šećera, dodajte ulje, nastavite miksati, dodajte naizmjence mješavinu brašna i jogurt. Na kraju umiješajte malo ribane limunove korice. Premažite kalupe uljem, napunite do 2/3, pecite na 180° C 15 minuta.
02
Za kremu, pjenasto miksajte jaja, žumanjke i oba šećera, počnite zagrijavati, kad se zagrije dodajte maslac, sok cijelog limuna i ribanu koricu-kuhajte stalno miješajući dok se krema ne zgusne.
03
Napunite sredinu kuglofa kremom, dekorirajte razrezanom ploškom limete, pospite šećerom u prahu.