
sastojci
Tijesto:
- 3 bjelanjka
- 150 g šećera
- 2 žličice kakaa u prahu
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 2 žlice šećera u prahu
- 60 g jezgri oraha
- 20 g čokolade za kuhanje
- 0.25 žličice soli
Nadjev:
- 150 g kremastog sira
- 1 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
Način pripreme
Bjelanjke stavite u posudu, posolite pa pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg. dodajte jednu po jednu žlicu šećera, svaki put dobro miješajući između dodavanja kako bi se šećer potpuno rastopio.
Šećer u prahu pomiješajte s cimetom i kakaom pa umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Dodajte grubo nasjeckane orahe i krupnije naribanu čokoladu za kuhanje pa lagano izmiješajte kuhačom.
U posudu za pečenje, obloženu namašćenim papirom za pečenje, položite manje hrpice smjese, po jednu žlicu, pa svaku hrpicu pažljivo raširite u krug promjera 4 - 5 cm. Neka „krugovi“ ne budu previše blizu jedan drugome da se ne bi spojili tijekom pečenja.
Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 175 °C i pecite 20-ak minuta. Izvadite ih i pustite da se potpuno ohlade.
Kremastom siru dodajte šećer, vanilin šećer i dobro izmiješajte. Pola količine kolačića s donje strane premažite pripremljenim sirnim namazom pa ih preklopite preostalim kolačićima.
Umjesto oraha možete upotrijebiti i oguljene pistacije ili pržene lješnjake.
Proizvodi iz recepta
