Meringue s orasima i čokoladom

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

Tijesto:

  • 3 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • 2 žličice kakaa u prahu
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 60 g jezgri oraha
  • 20 g čokolade za kuhanje
  • 0.25 žličice soli

Nadjev:

  • 150 g kremastog sira
  • 1 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer

Način pripreme

01

Bjelanjke stavite u posudu, posolite pa pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg. dodajte jednu po jednu žlicu šećera, svaki put dobro miješajući između dodavanja kako bi se šećer potpuno rastopio.

02

Šećer u prahu pomiješajte s cimetom i kakaom pa umiješajte u snijeg od bjelanjaka.

03

Dodajte grubo nasjeckane orahe i krupnije naribanu čokoladu za kuhanje pa lagano izmiješajte kuhačom.

04

U posudu za pečenje, obloženu namašćenim papirom za pečenje, položite manje hrpice smjese, po jednu žlicu, pa svaku hrpicu pažljivo raširite u krug promjera 4 - 5 cm. Neka „krugovi“ ne budu previše blizu jedan drugome da se ne bi spojili tijekom pečenja.

05

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 175 °C i pecite 20-ak minuta. Izvadite ih i pustite da se potpuno ohlade.

06

Kremastom siru dodajte šećer, vanilin šećer i dobro izmiješajte. Pola količine kolačića s donje strane premažite pripremljenim sirnim namazom pa ih preklopite preostalim kolačićima.

Umjesto oraha možete upotrijebiti i oguljene pistacije ili pržene lješnjake.

podijeli

Proizvodi iz recepta