Mađarica

Ukupno trajanje
70
Min

sastojci

Sastojci za kore

  • 600 g glatkoga brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 100 g sirnog namaza
  • 200 g kiseloga vrhnja
  • 200 g šećera

Sastojci za kremu

  • 1 litra mlijeka
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g brašna
  • 100 g sirnog namaza

Sastojci za čokoladnu glazuru

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Način pripreme

01
  1. U veliku zdjelu stavite sve sastojke za kore i rukom dobro umijesite.
02
  1. Napravite valjak od tijesta te ga nožem podijelite na 6 jednakih dijelova i od svakog dijela napravite lopticu.
03
  1. Na radnu površinu stavite papir za pečenje i na njega lopticu od tijesta, pokrijte drugim papirom za pečenje. Dlanom malo spljoštite tijesto da bi vam bilo lakše započeti valjanje.
04
  1. Koru razvaljajte na dimenzije 24x30 cm.
05
  1. Pred kraj valjanja da bi dobili ravnije stranice pomozite si potiskivanjem sa ravnalom, vratite papir i još malo valjajte. Ponovite postupak sa preostalim lopticama.
06
  1. Nakon što su sve kore razvaljane zagrijte pećnicu.
07
  1. Postavite kore na obrnutu stranu tepsije i pecite na 170 °C oko 6 do 8 minuta. Kada se kore ohlade uklonite masni papir.
08
  1. Pripremite čokoladnu kremu - pomiješajte pjenjačom brašno i šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
09
  1. Kada mlijeko zakuha sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Vratite sve zajedno kuhati.
10
  1. Na kraju dodajte iskidanu čokoladu za kuhanje i masni namaz i miješajte dok se sastojci sasvim ne istope.
11
  1. Sa slaganjem kolača možete krenuti odmah čim se krema spremna. Stavite prvu koru pa na nju ⅕ kreme. Ponoviti dok ima kora.
12
  1. Stavite papir za pečenje preko zadnje kore i neki teret - primjerice teški lonac. Kolač stavite u hladnjak preko noći.
13
  1. Pripremite glazuru od čokolade - narezanu čokoladu za kuhanje prelijte uljem i otopite na pari.
14
  1. Ostavite čokoladu da se prohladi jer će se tako lagano učvrstiti i bit će lakše raditi s njom nego kad je vruća.
15
  1. Prelijte čokoladnom glazurom te ju ravnomjerno rasporedite.
16
  1. Vratite kolač u hladnjak da se čokolada stisne.
podijeli
jaja-m-razred-10-kom-vital.jpg
Jaja
kiselo-vrhnje-180g-s-budget.jpg
Kiselo vrhnje
cokolada-za-kuhanje-400g-s-budget.jpg
Čokolada za kuhanje