Mađarica
sastojci
Sastojci za kore
- 600 g glatkoga brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 2 jaja
- 100 g sirnog namaza
- 200 g kiseloga vrhnja
- 200 g šećera
Sastojci za kremu
- 1 litra mlijeka
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g brašna
- 100 g sirnog namaza
Sastojci za čokoladnu glazuru
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Način pripreme
01
- U veliku zdjelu stavite sve sastojke za kore i rukom dobro umijesite.
02
- Napravite valjak od tijesta te ga nožem podijelite na 6 jednakih dijelova i od svakog dijela napravite lopticu.
03
- Na radnu površinu stavite papir za pečenje i na njega lopticu od tijesta, pokrijte drugim papirom za pečenje. Dlanom malo spljoštite tijesto da bi vam bilo lakše započeti valjanje.
04
- Koru razvaljajte na dimenzije 24x30 cm.
05
- Pred kraj valjanja da bi dobili ravnije stranice pomozite si potiskivanjem sa ravnalom, vratite papir i još malo valjajte. Ponovite postupak sa preostalim lopticama.
06
- Nakon što su sve kore razvaljane zagrijte pećnicu.
07
- Postavite kore na obrnutu stranu tepsije i pecite na 170 °C oko 6 do 8 minuta. Kada se kore ohlade uklonite masni papir.
08
- Pripremite čokoladnu kremu - pomiješajte pjenjačom brašno i šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
09
- Kada mlijeko zakuha sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Vratite sve zajedno kuhati.
10
- Na kraju dodajte iskidanu čokoladu za kuhanje i masni namaz i miješajte dok se sastojci sasvim ne istope.
11
- Sa slaganjem kolača možete krenuti odmah čim se krema spremna. Stavite prvu koru pa na nju ⅕ kreme. Ponoviti dok ima kora.
12
- Stavite papir za pečenje preko zadnje kore i neki teret - primjerice teški lonac. Kolač stavite u hladnjak preko noći.
13
- Pripremite glazuru od čokolade - narezanu čokoladu za kuhanje prelijte uljem i otopite na pari.
14
- Ostavite čokoladu da se prohladi jer će se tako lagano učvrstiti i bit će lakše raditi s njom nego kad je vruća.
15
- Prelijte čokoladnom glazurom te ju ravnomjerno rasporedite.
16
- Vratite kolač u hladnjak da se čokolada stisne.
Jaja
Kiselo vrhnje
Čokolada za kuhanje