sastojci
- 350 g sjeckanih badema
- 350 g glatkog brašna
- 250 g šećera u prahu
- 240 g maslaca
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 cimeta
- 2 limuna
- 300 g džema od šumskog voća
Način pripreme
Za tijesto pomiješajte brašno, 240 g sjeckanih badema, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer, cimet, jaja i koricu limuna (možete raditi i mikserom s nastavkom za prhka tijesta).
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 2 – 3 sata. Izvadite tijesto i podijelite ga na 2 dijela. Prvi dio razvaljajte u krug malo veći od kalupa. Od drugog dijela tijesta napravite 10 trakica koje ćete slagati horizontalno i vertikalno preko torte.
U kalup koji ste prethodno obložili većim djelom tijesta stavite džem od šumskog voća pa na vrh slažite trakice. Na rub torte posipajte ostatak sjeckanih badema i stavite peći na 200 °C 10 minuta.
Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 165 °C i pecite još 30 – 40 minuta. Kad je torta gotova ohladite je i posipajte šećerom u prahu.
Umjesto džema od šumskog voća možete koristiti i neki drugi vama po želji.