Ledena torta sa sljezovim bombončićima, kikirikijem i čokoladnim sirupom

sastojci

Podloga i sa strane:

  • 300 g integralnih keksa
  • 100 g maslaca

Nadjev:

  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 300 g čokolade
  • 3 lista želatine
  • 500 g vrhnja za šlag
  • 50-80 g kikirikija
  • 50-80 g čokolade

Izvana:

  • 100 g sljezovih bombončića
  • 40-50 g kikirikija

Sirup od čokolade:

  • 100 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 50 ml šećernog sirupa
  • 10 ml maslinovog ulja
  • kalup promjera 22 cm

Način pripreme

01

Sameljite kekse, dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte. Kalup za tortu obložite masnim papirom, dodajte mješavinu keksa, žlicom ili prstima utisnite podlogu, prstima izvucite i oblikujte stranice, odložite u hladnjak.

02

Namočite listove želatine u ledenu vodu. Na pari pjenasto tucite žumanjke, šećer, mlijeko, kad se krema ugrije dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Istucite vrhnje za šlag i dodajte u ohlađenu kremu. Umiješajte kikiriki i nožem rezanu čokoladu.

03

Kremu ulijte u kalup i odložite u zamrzivač. Prije posluživanja tortu izvadite iz kalupa, dodajte sljezove  bombončiće i kikiriki.

04

Čokoladu rastopite u šećernom sirupu, umiješajte maslinovo ulje. Tortu ukrasite čokoladnim sirupom i poslužite.

Kao zamjenu za želatinu u listićima možete koristiti i želatinu u prahu. Nju trebate kratko namočiti u mlakoj vodi i kasnije dodati po potrebi u vruću smjesu.

podijeli

Proizvodi iz recepta