sastojci
Podloga i sa strane:
- 300 g integralnih keksa
- 100 g maslaca
Nadjev:
- 6 žumanjaka
- 120 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 300 g čokolade
- 3 lista želatine
- 500 g vrhnja za šlag
- 50-80 g kikirikija
- 50-80 g čokolade
Izvana:
- 100 g sljezovih bombončića
- 40-50 g kikirikija
Sirup od čokolade:
- 100 g čokolade sa 70 % kakaa
- 50 ml šećernog sirupa
- 10 ml maslinovog ulja
- kalup promjera 22 cm
Način pripreme
Sameljite kekse, dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte. Kalup za tortu obložite masnim papirom, dodajte mješavinu keksa, žlicom ili prstima utisnite podlogu, prstima izvucite i oblikujte stranice, odložite u hladnjak.
Namočite listove želatine u ledenu vodu. Na pari pjenasto tucite žumanjke, šećer, mlijeko, kad se krema ugrije dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Istucite vrhnje za šlag i dodajte u ohlađenu kremu. Umiješajte kikiriki i nožem rezanu čokoladu.
Kremu ulijte u kalup i odložite u zamrzivač. Prije posluživanja tortu izvadite iz kalupa, dodajte sljezove bombončiće i kikiriki.
Čokoladu rastopite u šećernom sirupu, umiješajte maslinovo ulje. Tortu ukrasite čokoladnim sirupom i poslužite.
Kao zamjenu za želatinu u listićima možete koristiti i želatinu u prahu. Nju trebate kratko namočiti u mlakoj vodi i kasnije dodati po potrebi u vruću smjesu.