sastojci
- 4 jaja
- 200 g čokolade sa 72 % kakaa
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 50 g glatkog brašna
- 60 g kakaa u prahu
- 1 prstohvat soli
- 500 ml sladoleda od vanilije
- 120 ml gotovog čokoladnog preljeva
Način pripreme
01
Na pari otopite maslac i čokoladu, ostavite da se hladi. Odvojite bjelanjke, dodajte prstohvat soli i tucite u snijeg.
02
Mutite žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodajte prohlađen maslac s čokoladom, kratko miksajte, dodajte brašno pomiješano s kakaom (30 g), zajedno kratko izmiksajte. Na kraju špatulom dodajte malo po malo snijeg i ručno lagano ujednačite smjesu.
03
Remekine lagano premažite maslacem, pospite kakaom, napunite 2/3 svake posudice. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 185 °C točno 8 minuta.
04
Poslužite uz dodatak kuglice sladoleda od vanilije, čokoladnog preljeva i malo kakao praha.
Umjesto maslaca, za pripremu kolača možete koristiti i kokosovo ulje.