sastojci
- 250 g müsli
- 2 vrećice mljevene želatine
- 100 ml vode
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 800 g jogurta
- 200 g džema od jagoda
- 300 g kompota od breskve
Način pripreme
Müsli stavite na dno 6 - 8 plitkih čaša.
Mljevenu želatinu pomiješajte s hladnom vodom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i dobro izmiješajte.
Namočenu želatinu rastopite na laganoj vatri neprestano miješajući i ne dopuštajući da zakipi. Otopljenu želatinu umiješajte u pripremljenu kremu pa je rasporedite u čaše.
Dodajte džem od jagoda, na manje komade narezane jagode i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.
Poslužite dobro rashlađeno.