Lagani kremasti desert s jagodama


sastojci

  • 250 g müsli
  • 2 vrećice mljevene želatine
  • 100 ml vode
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 800 g jogurta
  • 200 g džema od jagoda
  • 300 g kompota od breskve

Način pripreme

01

Müsli stavite na dno 6 - 8 plitkih čaša.

02

Mljevenu želatinu pomiješajte s hladnom vodom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Vrhnje istucite u šlag, dodajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i dobro izmiješajte.

03

Namočenu želatinu rastopite na laganoj vatri neprestano miješajući i ne dopuštajući da zakipi. Otopljenu želatinu umiješajte u pripremljenu kremu pa je rasporedite u čaše.

04

Dodajte džem od jagoda, na manje komade narezane jagode i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.

05

Poslužite dobro rashlađeno.

podijeli

Proizvodi iz recepta