sastojci
- 85 g maslaca
- 250 g kremastog maslaca od kikirikija
- 300 g šećera
- 0.5 žličice ekstrakta vanilije
- na vrh žličice soli
- 300 g čokolade
- 1 žličica biljnog ulja
Način pripreme
Ručnim ili samostojećim mikserom opremljenim nastavkom s lopaticom tucite maslac sobne temperature, i to srednjom do velikom brzinom, dok ne postane kremast i gladak, oko 2 minute.
Dodajte maslac od kikirikija i miksajte dok se smjesa ne sjedini, oko 1 minutu.
Dodajte šećer, ekstrakt vanilije i sol te miksajte sporom brzinom 2 minute, dok se sve ne sjedini. Smjesa će biti malo mekana i mrvičasta.
Dobivenu smjesu oblikujte u kuglice od 15 g tijesta i stavite ih na lim koji ste obložili papirom za pečenje. Trebali biste imati oko 35 kuglica.
Oblikovane kuglice stavite u hladnjak najmanje 1 sat.
Čokoladu natrgajte na kockice, dodajte ulje pa je rastopite na pari. Ostavite rastopljenu čokoladu da se malo ohladi, nekoliko minuta.
Izvadite kuglice maslaca od kikirikija iz hladnjaka. Uronite kuglicu u malo ohlađenu rastopljenu čokoladu, a zatim je pažljivo izvadite vilicom. Ocijedite višak čokolade pa odložite kuglicu natrag na lim.
Ako želite, svaku kuglicu lagano prelijte čokoladom da dobijete ukrase.
Ostavite da se čokolada na kuglicama stisne prije nego što ih poslužite.