sastojci
- 1 pakiranje pudinga od vanilije (40 g)
- 40 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 2 žumanjka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g keksa (vafli ili krekeri od grahama)
- 2 banane
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- 60 g kremastog sira (mascarpone)
- 1 vanilin šećer
Način pripreme
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Zagrijavajte i miješajte nekoliko minuta da se zgusne pa puding izlijte u posudu i ostavite da se hladi.
U ohlađeni puding umiješajte slatko vrhnje da dobijete kremu. Jedan dio keksa ostavite za ukrašavanje, a ostale zdrobite u komadiće. Slatko vrhnje istucite u šlag pa umiješajte vanilin šećer i kremasti sir.
U četiri čaše (ili mason staklenke) stavite red keksa i preko njega sloj pudinga. Po njemu posložite banane narezane na ploške, a zatim sloj šlaga. Slažite dalje red keksa, pudinga, banane i završite sa šlagom. Desert dobro ohladite i poslužite ukrašen komadićima keksa.