sastojci
Tijesto:
- 250 g brašna
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 3 žumanjka
- 1 prstohvat soli
Nadjev:
- 180 g oraha
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 bjelanjka
Izvana:
- 10 polovica oraha
- 100 g badema
- 50 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- 100 ml vode
Način pripreme
01
Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, žumanjaka i prstohvata soli. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 2-3 mm.
02
Izrežite tijesto, prebacite u maslacem premazane kalupe, obložite stjenku i odstranite višak tijesta.
03
Tucite bjelanjke u snijeg, dodajte šećer i vanilin šećer, na kraju ručno umiješajte mljevene orahe.
04
Izbockajte tijesto vilicom, dodajte u sredinu nadjev, pecite na 150°c 15-20 minuta. Pustite da se košarice ohlade pa ih ukrasite.
05
Rastopite čokoladu, napravite šećerni sirup. Šećer i vodu kuhajte na 110°c da dobijete, gusti ljepljivi sirup.
06
U sredinu svake košarice stavite polovicu oraha, okolo poslažite bademe, premažite košaricu šećernim sirupom, na vrh kapnite rastopljenu čokoladu.