Kolačići s mrkvom i kremom od čokolade


sastojci

  • 200 g oštrog brašna
  • 150 g mrkve
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • naribana korica limuna
  • 100 g bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Način pripreme

01

Mrkvu nasitno naribajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, maslac, oba šećera, jaje, kiselo vrhnje, koricu limuna i zamijesite tijesto. Tijesto stavite u špricu za kekse ili dresir vrećicu i istiskujte na papir za pečenje. 

02

Pecite na 180 °C 8 - 12 minuta, ovisno o boji koju želite da imaju kolačići. Pustite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite kremu. 

03

Čokoladu rastopite na pari i dodajte pola količine slatkog vrhnja. Ohladite da bude sobne temperature. Ostatak vrhnja tucite u srednje čvrst šlag i lagano umiješajte u čokoladu. Ohlađene kolačiće prerežite, premažite kremom i poslužite.

Za izradu ovakvog tijesta koristite maslac sobne temperature pa će biti podatan za izradu tijesta.​

podijeli

Proizvodi iz recepta