sastojci
- 200 g oštrog brašna
- 150 g mrkve
- 1 prašak za pecivo
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 žlica kiselog vrhnja
- naribana korica limuna
Krema:
- 100 g bijele čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Način pripreme
Mrkvu nasitno naribajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, maslac, oba šećera, jaje, kiselo vrhnje, koricu limuna i zamijesite tijesto. Tijesto stavite u špricu za kekse ili dresir vrećicu i istiskujte na papir za pečenje.
Pecite na 180 °C 8 - 12 minuta, ovisno o boji koju želite da imaju kolačići. Pustite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite kremu.
Čokoladu rastopite na pari i dodajte pola količine slatkog vrhnja. Ohladite da bude sobne temperature. Ostatak vrhnja tucite u srednje čvrst šlag i lagano umiješajte u čokoladu. Ohlađene kolačiće prerežite, premažite kremom i poslužite.
Za izradu ovakvog tijesta koristite maslac sobne temperature pa će biti podatan za izradu tijesta.