Kolačići s glazurom od limuna


sastojci

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g mljevenih blanširanih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • naribana korica limuna

Za glazuru od limuna:

  • 200 g šećera u prahu
  • 5 žlica ocijeđenog soka limuna
  • nasjeckane pistacije za ukrašavanje

Način pripreme

01

Maslac sobne temperature i šećer pjenasto umutite. Zatim umiješajte jaje, žumanjak i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, bademima i koricom limuna. Ako bude potrebno, dodajte malo kiselog vrhnja i zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga prekrivenog u hladnjaku pola sata, a zatim tanko razvaljajte.

02

Pomoću rebrastog rezača izrežite kolačiće i izrežite manji otvor. Poslažite ih u posudu za pečenje prekrivenu masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta.

03

Kolačiće ohladite, a zatim pripremite glazuru. Šećer u prahu i sok limuna miješajte električnom miješalicom kako biste dobili glatku smjesu. Premažite kolačiće glazurom i pospite pistacijama. Kolačiće ostavite na žičanoj rešetki da se glazura ohladi.

Poslužite za doručak umjesto standardnih smoothieja ili frapea.

podijeli

Proizvodi iz recepta