sastojci
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 300 g glatkog brašna
- 50 g mljevenih blanširanih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- naribana korica limuna
Za glazuru od limuna:
- 200 g šećera u prahu
- 5 žlica ocijeđenog soka limuna
- nasjeckane pistacije za ukrašavanje
Način pripreme
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto umutite. Zatim umiješajte jaje, žumanjak i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo, bademima i koricom limuna. Ako bude potrebno, dodajte malo kiselog vrhnja i zamijesite prhko tijesto. Ostavite ga prekrivenog u hladnjaku pola sata, a zatim tanko razvaljajte.
Pomoću rebrastog rezača izrežite kolačiće i izrežite manji otvor. Poslažite ih u posudu za pečenje prekrivenu masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta.
Kolačiće ohladite, a zatim pripremite glazuru. Šećer u prahu i sok limuna miješajte električnom miješalicom kako biste dobili glatku smjesu. Premažite kolačiće glazurom i pospite pistacijama. Kolačiće ostavite na žičanoj rešetki da se glazura ohladi.
Poslužite za doručak umjesto standardnih smoothieja ili frapea.