sastojci
Tijesto:
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 180 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g mljevenih badema
- 0.5 žličice cimeta u prahu
- 0.25 žličice muškatnog oraščića u prahu
Krema:
- 150 g karamela ili kreme dulce de leche
- 50 g maslaca
- 50 g suhih brusnica
- 50 g sušene aronije
- 1 žličica cimeta u prahu
Način pripreme
Maslac sobne temperature i šećer izmiješajte pa dodajte jaje.
Smjesi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, cimetom, muškatnim oraščićem i bademima. Dobro promiješajte i od smjese oblikujte kuglice. Posložite ih u posudu za pečenje prekrivenu masnim papirom i lagano pritisnite da se rašire.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C 10 – 15 minuta do zlatne boje. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade pa pripremite kremu.
Za pripremu kreme zagrijte maslac i dodajte karamel te miješajte da se otopi.
Ohlađene kolačiće premažite kremom, pospite suhim voćem (aronija i brusnica) i cimetom u prahu.
Ostavite da se ohlade, a zatim držite u zatvorenoj kutiji do posluživanja.
Možete koristiti kupovni karamel ili ga pripremite sami tako što ćete zagrijati šećer da se otopi, preliti ga mlijekom i kuhati dok tekućina ne ispari i ne nastane gusta krema.