sastojci
Sastojci za tijesto
- 2 jaja
- 200 g kiselog vrhnja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 150 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- Ribana korica limuna
- 1 prstohvat soli
- Maslac, krušne mrvice za kalup
Sastojci za nadjev
- 300 g kupina
- 300 g borovnica
- 30 g šećera u prahu
Način pripreme
Pjenasto miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli 5 minuta, zatim rahlo umiješajte razrađeno kiselo vrhnje i ulje, nastavite miješati pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i ribanu koricu limuna.
Pleh namažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte tijesto i pecite na 170 °C 20 minuta. Izvadite iz pećnice, rasporedite voće na tijesto i pecite još 20 – 25 minuta. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Umjesto kupina i borovnica, koristite maline, jagode, trešnje ili višnje.