sastojci
- 100 g datulja bez koštica
- 200 g suhih smokava
- 150-200 g jabuka
- sok 1 limuna
- 50 g pekan oraha
- 50 g indijskih oraščića
- 300 g goji bobica
- 50 ml narančinog soka
- 200 g kokosovog brašna
- 100 ml kokosovog mlijeka
Način pripreme
01
Jabuke ogulite, očistite, sitno naribajte i pokapajte limunovim sokom.
02
Suhe smokve sitno nasjeckajte, sameljite orahe i indijske oraščiće.
03
Blendajte datulje u kremu, dodajte sjeckane smokve, ribane jabuke i mljevene orašaste plodove, ujednačite smjesu.
04
Prebacite smjesu u četvrtasti kalup na masni papir, poravnajte i potisnite uz rubove. Goji bobice blendajte u kremu uz dodatak narančinog soka.
05
Premažite kremom podlogu i odložite u hladnjak. Kokosovo brašno umiješajte u pola količine mlijeka pa postupno dodajte ostatak do željene vlažnosti.
06
Završite kolač kremom od kokosa i odložite u hladnjak do posluživanja.