Kolač s goji bobicama

sastojci

  • 100 g datulja bez koštica
  • 200 g suhih smokava
  • 150-200 g jabuka
  • sok 1 limuna
  • 50 g pekan oraha
  • 50 g indijskih oraščića
  • 300 g goji bobica
  • 50 ml narančinog soka
  • 200 g kokosovog brašna
  • 100 ml kokosovog mlijeka

Način pripreme

01

Jabuke ogulite, očistite, sitno naribajte i pokapajte limunovim sokom.

02

Suhe smokve sitno nasjeckajte, sameljite orahe i indijske oraščiće.

03

Blendajte datulje u kremu, dodajte sjeckane smokve, ribane jabuke i mljevene orašaste plodove, ujednačite smjesu.

04

Prebacite smjesu u četvrtasti kalup na masni papir, poravnajte i potisnite uz rubove. Goji bobice blendajte u kremu uz dodatak narančinog soka.

05

Premažite kremom podlogu i odložite u hladnjak. Kokosovo brašno umiješajte u pola količine mlijeka pa postupno dodajte ostatak do željene vlažnosti.

06

Završite kolač kremom od kokosa i odložite u hladnjak do posluživanja.

podijeli