Kolač s crnim vinom

sastojci

  • 200 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 0.5 žličice cimeta
  • 2 prstohvata mljevenih klinčića
  • korica 0.5 naranče
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 ml crnog vina

Premaz:

  • 150 g tamne čokolade
  • 75 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml crnog vina

Način pripreme

01

Jaja tucite sa šećerom u mikseru dok ne dobijete gustu blijedu pjenu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom, solju i začinima. Maslac otopite na laganoj vatri. 

02

U jaja dodajte maslac, vino, brašno, koricu naranče i špatulom lagano sjedinite smjesu. Stavite peći na 180 °C 30 minuta u četvrtastom kalupu koji ste obložili papirom za pečenje. 

03

Slatko vrhnje zagrijte s vinom i prelijte preko sjeckane čokolade. Ostavite par minuta pa promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane. 

04

Gotov kolač pustite da se hladi par minuta, izvadite ga iz kalupa i ostavite na žici da se ohladi do kraja. Prelijte čokoladnim preljevom te režite na jednake šnite.

Slatko vrhnje ne smije prokuhati prije nego prelijete čokoladu njime.

podijeli

Proizvodi iz recepta