sastojci
- 200 g glatkog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 0.5 žličice cimeta
- 2 prstohvata mljevenih klinčića
- korica 0.5 naranče
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 200 ml crnog vina
Premaz:
- 150 g tamne čokolade
- 75 ml slatkog vrhnja
- 50 ml crnog vina
Način pripreme
Jaja tucite sa šećerom u mikseru dok ne dobijete gustu blijedu pjenu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom, solju i začinima. Maslac otopite na laganoj vatri.
U jaja dodajte maslac, vino, brašno, koricu naranče i špatulom lagano sjedinite smjesu. Stavite peći na 180 °C 30 minuta u četvrtastom kalupu koji ste obložili papirom za pečenje.
Slatko vrhnje zagrijte s vinom i prelijte preko sjeckane čokolade. Ostavite par minuta pa promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane.
Gotov kolač pustite da se hladi par minuta, izvadite ga iz kalupa i ostavite na žici da se ohladi do kraja. Prelijte čokoladnim preljevom te režite na jednake šnite.
Slatko vrhnje ne smije prokuhati prije nego prelijete čokoladu njime.