Kolač od tri vrste čokolade

sastojci

Sastojci za biskvit

  • 1 jaje
  • 90 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g glatkoga brašna
  • 20 g čokolade u prahu
  • 20 g kakaa u prahu
  • 0.5 praška za pecivo

Sastojci za parfait kremu

  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 140 g bijele čokolade
  • 140 g čokolade sa 40 % kakaa
  • 140 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 5 listova želatine

Način pripreme

01

Za biskvit zagrijte pećnicu na 180 °C. Brašno prosijte zajedno s praškom za pecivo, kakaom i čokoladom u prahu.

02

Pjenasto miksajte jaje, šećer i bourbon vanilin šećer, potom naizmjenično i polako dodajete ulje i mlijeko te mješavinu brašna, kakaa i čokolade. Pecite u namazanim malim kalupima oko 20 minuta na 180 °C.

03

Za parfait kremu namočite listiće želatine u ledenu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari. Kada krema dosegne 82 °C, dodajte ocijeđenu želatinu pa maknite s vatre i miješajte da se želatina otopi. Odvojite trećinu kreme pa dodajte komadiće bijele čokolade i miješajte da se rastopi. U preostalu kremu dodajte mliječnu čokoladu, a kad se rastopi, odvojite pola količine i u nju dodajte tamnu čokoladu. Ohladite na sobnu temperaturu. Istucite šlag i dodajte trećinu količine u svaku od tri kreme.

04

Kada se biskvit ohladi, u na svaki biskvit u kalupima stavite tamnu čokoladu pa stavite u hladnjak na 10 minuta. Potom stavite mliječnu čokoladu i opet vratite u hladnjak na 5 minuta. Završite kremom od bijele čokolade i opet stavite tortice u hladnjak. Prije posluživanja svaku torticu ukrasite nastruganom bijelom i tamnom čokoladom.

Da se slojevi krema ne bi miješali, nakon svakog premazivanja stavite tortice u hladnjak na 10 minuta kako bi se prethodni sloj stegnuo.​

podijeli

Proizvodi iz recepta