sastojci
Sastojci:
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 100 ml mlijeka
- 50 g maslaca (rastopljenog)
- 100 g brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 prstohvat soli
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g svježih kupina
- svježi listove mente
Za nadjev:
- 300 g svježeg sira
- 50 g šećera
- 1 jaje
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
U velikoj zdjeli pomiješajte svježi sir, šećer, jaja, mlijeko, rastopljeni maslac, brašno, ekstrakt vanilije i sol dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte polovicu dobivene smjese u nauljeni kalup za pečenje.
U drugoj zdjeli pomiješajte sastojke za nadjev (svježi sir, šećer i jaje).
Umetnite nadjev u slastičarsku vrećicu s mlaznicom i nježno iscrtajte tri kružnice po sredini smjese u kalupu.
Prelijte preostalom smjesom, pritom pazite da pokrijete kružnice od sira.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta ili dok kolač ne postane zlatno smeđe boje.
Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se ohladi, vrh kolača ukrasite tučenim vrhnjem za šlag, svježim kupinama i listovima mente.