Kolač od palente, malina i jagoda

sastojci

  • 130 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 žlica meda
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 60 g kukuruzne krupice (palente)
  • 50 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100 g mljevenih badema
  • 100 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • iscijeđeni sok od pola limuna
  • 250 g svježih malina i jagoda

Za preljev:

  • iscijeđeni sok od pola limuna
  • 1 žlica meda
  • jagode za posluživanje
  • 2 žlice poprženih listića badema

Način pripreme

01

Maline i narezane jagode nakapajte limunovim sokom i dodajte koricu limuna. Maslac sobne temperature i šećer dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte vanilin šećer, med i jedno po jedno jaje uz miješanje.

02

Palentu pomiješajte s brašnom, bademima, praškom za pecivo i soli. Lopaticom umiješajte u smjesu s jajima, a zatim lagano umiješajte mlijeko i voće.

03

Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) koji ste namazali maslacem i pobrašnili. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Vruć kolač prelijte preljevom od meda i limuna.

04

Kad se kolač ohladi, pospite ga listićima badema, ukrasite svježim voćem i poslužite.

Želite li kolač bez glutena, glatko brašno zamijenite škrobnim brašnom.

podijeli

Proizvodi iz recepta