sastojci
Biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 400 ml vrhnja za šlag
- 300 ml kondenziranog mlijeka
- 800 ml mlijeka
Za karamel:
- 420 g šećera
- 450 ml vrhnja za šlag
- 20 g maslaca
- 10 g vanilin šećera
Način pripreme
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Miksajte bjelanjke i polako dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo. Kad se sjedinilo, stavite u namašćeni kalup promjera 30 x 10 cm i pecite na 180 °C 25 minuta.
Za to vrijeme napravite karamel. Šećer rastopite, dodajte maslac, vanilin šećer i vrhnje za šlag i vratite na vatru još kojih 3 minute. Stavite u hladnjak da se hladi.
Kad je biskvit, gotov izvadite ga iz kalupa i izbodite vilicom s obje strane. U posudu ulijte vrhnje za šlag i vratite biskvit s obrnute strane te čekajte 5 minuta da ga biskvit upije.
Potom biskvit zalijte mlijekom i kondenziranim mlijekom i čekajte još 10 minuta da upije. Na kraju zalijte karamelom i stavite na hlađenje.
Koristite mlijeko sa što višim postotkom mliječne masti.