sastojci
- 400 g marcipana
- Sredina
- 300 g marcipana
- 100 g mljevenih tostiranih lješnjaka
Izvana:
- 50 g lješnjaka
- 50 g badema
- 50 g čokolade
- 20 ml šećernog sirupa
Način pripreme
Tostirajte 100 g oguljenih lješnjaka i fino sameljite. Pomiješajte marcipan s mljevenim lješnjacima i oblikujte valjak. 400 g marcipana sobne temperature razvaljajte između dva komada prozirne folije, oblikujte pravokutnik. Maknite gornju foliju, položite valjak s lješnjacima, zarolajte pomoću donje folije i stavite u polukružni kalup (za srneći hrbat).
Prstima preko folije lagano oblikujte marcipan prema kalupu. Odložite u hladnjak da se stegne. U međuvremenu otopite čokoladu u šećernom sirupu. Kad se kolač stegne, pažljivo odmotajte foliju, pospite grubo rezanim lješnjacima i bademima, pokapajte čokoladnim sirupom i poslužite.
Kao alternativu probajte napraviti i voćno-orašastu verziju ovog deserta. lješnjake zamijenite pistacijama i sušenim brusnicama.