Kolač od marcipana i lješnjaka

sastojci

  • 400 g marcipana
  • Sredina
  • 300 g marcipana
  • 100 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 50 g čokolade
  • 20 ml šećernog sirupa

Način pripreme

01

Tostirajte 100 g oguljenih lješnjaka i fino sameljite. Pomiješajte marcipan s mljevenim lješnjacima i oblikujte valjak. 400 g marcipana sobne temperature razvaljajte između dva komada prozirne folije, oblikujte pravokutnik. Maknite gornju foliju, položite valjak s lješnjacima, zarolajte pomoću donje folije i stavite u polukružni kalup (za srneći hrbat).

02

Prstima preko folije lagano oblikujte marcipan prema kalupu. Odložite u hladnjak da se stegne. U međuvremenu otopite čokoladu u šećernom sirupu. Kad se kolač stegne, pažljivo odmotajte foliju, pospite grubo rezanim lješnjacima i bademima, pokapajte čokoladnim sirupom i poslužite.

Kao alternativu probajte napraviti i voćno-orašastu verziju ovog deserta. lješnjake zamijenite pistacijama i sušenim brusnicama.

podijeli

Proizvodi iz recepta