sastojci
- 3 jaja
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g kukuruznog griza
- 130 g brašna
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- ribana korica naranče
- 1 bio naranča
- 3 bio klementine
- 1 grančica svježe mente
- maslac i krušne mrvice za kalup
Način pripreme
Miksajte pjenasto jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ribanu koricu naranče, ulje i jogurt, zatim dodajte sve suhe sastojke.
Okrugli kalup promjera 24 cm premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, prebacite tijesto u kalup, pecite na 180 °C oko 20 minuta. Naranče i klementine dobro operite pa zajedno s korom narežite na tanke ploške.
Na kolač stavite najprije krugove naranče, na njih u sredinu položite kolute klementina, dekorirajte listićima mente.
Osim korice naranče, u smjesu možete dodati aromu naranče ili drugog agruma po želji.