sastojci
- 125 g glatkog brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 20 g maslaca
- 200 ml mlijeka
- 150 ml jogurta
- 350 g jagoda
- 1 žlica ruma
- šećer u prahu za posipanje
- maslac za kalup
Način pripreme
U veću posudu stavite brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer i jaja. Dobro izmiješajte električnom miješalicom da dobijete gustu glatku smjesu.
Dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, jogurt, rum i dobro izmiješajte.
Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (18 x 30 cm) koju ste dobro premazali maslacem. Dodajte popola prerezane jagode i pecite oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi. Pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite.