sastojci
- 250 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jabuke
- 2 dunje
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 3 žlice ruma
- 1 vanilin šećer
- naribana korica pola limuna
- 150 ml mlijeka
- 120 g maslaca
Način pripreme
Dunje ogulite, narežite na kriške i stavite u posudu. Dodajte vanilin šećer i prekrijte vodom. Zagrijte ih do vrenja i kratko prokuhajte. Jabuke ogulite, narežite i dodajte dunjama, još kratko kuhajte te ostavite da se ohlade, a zatim ocijedite.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte rum, naribanu koricu limuna, mlijeko i rastopljeni maslac. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli. Kalup za torte (Ø 24 cm) obložite papirom za pečenje i izlijte dio pripremljene smjese te u nju složite dio ocijeđenih jabuka i dunja. Zatim izlijte ostatak smjese te u nju utisnite preostale jabuke i dunje.
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 min. Ostavite da se hladi 5 minuta, a zatim maknite kalup i pustite da se ohladi do kraja.