Kokice sa sezamom

Ukupno trajanje
5
Min

sastojci

  • 100 g kukuruza kokičara
  • 1 žličica kokosova ulja
  • malo soli
  • 3 žlice sjemenki sezama
  • 1 žlica otopljenog maslaca

Način pripreme

01

U dublji lonac stavite kokosovo ulje, dodajte kukuruz kokičar, posolite i poklopite pa na jačoj vatri pecite dok se sav kukuruz ne raspukne. Povremeno tijekom pečenja protresite lonac kako biste bili sigurni da će se sva zrna kukuruza raspucati u kokice.

02

Na suhoj tavi tostirajte sjemenke sezama. Otopite žlicu maslaca i prelijte po kokicama, potom posipajte po njima tostirani sezam, poklopite i snažno protresite kako bi se maslac i sezam ravnomjerno zalijepili za kokice.

Kokicama možete dodati i malo kurkume, papra ili čilija.

podijeli

Proizvodi iz recepta