sastojci
Tijesto:
- 200 g brašna
- 50 g mljevenih badema
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žumanjaka
- 140 g maslaca
Sirni nadjev:
- 500 g kremastog sira
- 100 g slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica škrobnog brašna
- 2 jaja
Čokoladna krema:
- 200 g čokolade s puno kakaa
- 70 g maslaca
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
- 60 g maslaca
Način pripreme
Brašno pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Dodajte maslac narezan na listiće, žumanjke, bademe i sve zajedno izmiješajte mikserom da dobijete rahlu smjesu. Stavite je u posudu za pečenje (30 × 20 cm) obloženu papirom za pečenje i pritisnite tako da dobijete ravnomjernu podlogu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko15 minuta pa izvadite da se potpuno ohladi.
Siru dodajte slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer, škrobno brašno i jaja pa sve dobro izmiješajte.
Pripremite čokoladnu kremu tako da natrganu čokoladu prelijete zagrijanim slatkim vrhnjem i miješate da se otopi. Zatim dodajte maslac i nastavite miješati da dobijete jednoličnu kremu.
Mliječnu čokoladu otopite u zagrijanom maslacu.
Na ohlađeno tijesto stavite sloj čokoladne kreme (polovinu) i preko nje nanesite sirni nadjev. Preko njega izlijte ostatak čokoladne kreme i prošarajte pripremljenom mliječnom čokoladom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C na oko 50 minuta. Kolač dobro ohladite, narežite na kocke i poslužite.