Kocke od mandarine s kremom od sira


sastojci

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g ABC kremastoga sira
  • 100 g šećera u prahu
  • naribana korica mandarine (količina prema želji)
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 2 listića želatine
  • 800 g mandarina
  • 4 listića želatine
  • 100 g šećera

Način pripreme

01

Za biskvit 10 minuta miksajte jaja i šećer da dobijete pjenastu smjesu, a potom dodajte ulje. Nastavite miksati dok naizmjence dodajete mlijeko i brašno.

02

Namažite maslacem veliku posudu za pečenje, pospite je krušnim mrvicama, izlijte tanki biskvit i pecite 20 - 25 minuta na 180 °C, a potom ga ostavite da se hladi.

03

Za kremu namočite želatinu u ledenu vodu.

04

Pomiješajte sir, šećer u prahu i ribanu koricu mandarine. Zagrijte decilitar vrhnja, a kada provri, maknite s vatre pa dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi. Potom ulijte smjesu sa sirom i promiješajte pa ostavite da se hladi. Preostalo vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga lagano umiješajte u ohlađenu kremu.

05

Biskvit prepolovite pa jednu polovicu premažite s pola količine kreme, poklopite drugom polovicom biskvita i rukama ga lagano potisnite pa i njega premažite kremom (ostavite malo kreme za ukrašavanje). Stavite u hladnjak da se stegne.

06

Ostavite 1 - 2 mandarine za ukrašavanje, a ostale iscijedite. Šećer svijetlo karamelizirajte, zalijte sokom mandarine, nekoliko minuta kuhajte da se karamel otopi pa maknite s vatre. Dodajte ocijeđenu želatinu, promiješajte i ohladite na sobnu temperaturu pa prelijte preko kolača.

07

Prije posluživanja, ohlađeni kolač narežite na kocke, svaku kocku ukrasite s malo kreme i kriškom mandarine.

Kada pripremate kolač s citrusima, pazite koliko ćete šećera dodati. Najbolje je prvo kušati i potom dozirati šećer, ovisno o tome je li voće kiselo ili slatko.

podijeli

Proizvodi iz recepta