sastojci
- 140 g oštrog brašna
- 140 g glatkog brašna
- 200 g maslaca
- 80 g šećera
- 100 g oraha
- 1 bjelanjak
- 1 vanilin šećer
Za posipanje:
- šećer u prahu
- 1 vanilin šećer
Način pripreme
Od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha, vanilin šećera i bjelanjka zamijesite prhko tijesto. Oblikujte ga u štrucu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite neka stoji najmanje jedan sat u hladnjaku.
Tijesto izvadite iz hladnjaka, narežite na 3 - 4 komada, pa na pobrašnjenoj podlozi svaki dio rukom oblikujte u duži rezanac debljine oko 2 cm. Narežite ih na manje valjuške, pa ih nakon toga oblikujte u male roščiće (kiflice).
Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 18 - 20 minuta na temperaturi od 220 °C.
Pečene i još vruće roščiće uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom, lagano otresite i stavite u posudu za posluživanje.