sastojci

  • 140 g oštrog brašna
  • 140 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 100 g oraha
  • 1 bjelanjak
  • 1 vanilin šećer
  • Za posipanje
  • šećer u prahu
  • 1 vanilin šećer

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha, vanilin šećera i bjelanjka zamijesite prhko tijesto. Oblikujte ga u štrucu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite neka stoji najmanje jedan sat u hladnjaku.

02

Tijesto izvadite iz hladnjaka, narežite na 3 - 4 komada, pa na pobrašnjenoj podlozi svaki  dio rukom oblikujte u duži rezanac debljine oko 2 cm. Narežite ih na manje valjuške, pa ih nakon toga oblikujte u male roščiće (kiflice).

03

Složite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite 18 - 20 minuta na temperaturi od 220 °C.

04

Pečene i još vruće roščiće uvaljajte u šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom, lagano otresite i stavite u posudu za posluživanje.

podijeli

Proizvodi iz recepta