Keksi s breskvama

sastojci

Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • naribana korica 1 limuna

Za kremu:

  • 200 g mascarpone sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kompot od bresaka

Način pripreme

01

Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, maslac sobne temperature, šećer, jaje, žumanjak i koricu limuna. Ako bude potrebno, dodajte kiselog vrhnja i zamijesite glatko prhko tijesto. Stavite ga u hladnjak da odstoji 20 minuta.

02

Zatim na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto (0,5 cm debljine) i kalupom izrežite okrugle kekse. Složite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Keksi trebaju zadržati svijetlu boju kako bi bili prhki. 

03

Pripremite kremu od sira i šećera u prahu tako da ih dobro izmiješate električnom miješalicom.

04

Breskve izvadite iz kompota i ocijedite. 

05

Kekse premažite kremom i na svaki položite polovicu breskve da kolač izgleda kao jaje. Kolače držite u hladnjaku do posluživanja.

Kremu možete aromatizirati voćnim likerom ili ekstraktom.

podijeli

Proizvodi iz recepta