sastojci
Za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- naribana korica 1 limuna
Za kremu:
- 200 g mascarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- 1 kompot od bresaka
Način pripreme
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, maslac sobne temperature, šećer, jaje, žumanjak i koricu limuna. Ako bude potrebno, dodajte kiselog vrhnja i zamijesite glatko prhko tijesto. Stavite ga u hladnjak da odstoji 20 minuta.
Zatim na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto (0,5 cm debljine) i kalupom izrežite okrugle kekse. Složite ih u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Keksi trebaju zadržati svijetlu boju kako bi bili prhki.
Pripremite kremu od sira i šećera u prahu tako da ih dobro izmiješate električnom miješalicom.
Breskve izvadite iz kompota i ocijedite.
Kekse premažite kremom i na svaki položite polovicu breskve da kolač izgleda kao jaje. Kolače držite u hladnjaku do posluživanja.
Kremu možete aromatizirati voćnim likerom ili ekstraktom.