sastojci
- 100 g amaranta
- 100 g kvinoje
- 600-700 ml mlijeka
- 100 g kikiriki maslaca
- 60 g meda
- 60 g mascarponea
- 200 g borovnica
- 100 g čokolade
Način pripreme
U lonac stavite amarant, prelijte mlijekom tako da ga prekrije, zakipite pa kuhajte na laganoj vatri, miješajući i postupno podlijevajući mlijekom 25 minuta. Dodajte kvinoju i nastavite zajedno kuhati još desetak minuta.
Ugasite vatru, umiješajte u kašu 40 g kikiriki maslaca i 40 g meda. Ako je maslac slan, nemojte kašu soliti, a ako nije, dodajte prstohvat soli.
Razmutite preostali kikiriki maslac, dodajte mascarpone i preostali med. Raspodijelite kašu u zdjelice, pospite s malo naribane čokolade, dodajte borovnice, dvije kockice čokolade i kuglicu kreme pa poslužite.
Umjesto u mlijeku, amarant možete kuhati u vodi pa poslije dodati mlijeko.