kasa od amaranta i kvinoje

Kaša od amaranta i kvinoje s borovnicama i čokoladom

sastojci

  • 100 g amaranta
  • 100 g kvinoje
  • 600-700 ml mlijeka
  • 100 g kikiriki maslaca
  • 60 g meda
  • 60 g mascarponea
  • 200 g borovnica
  • 100 g čokolade

Način pripreme

01

U lonac stavite amarant, prelijte mlijekom tako da ga prekrije, zakipite pa kuhajte na laganoj vatri, miješajući i postupno podlijevajući mlijekom 25 minuta. Dodajte kvinoju i nastavite zajedno kuhati još desetak minuta.

02

Ugasite vatru, umiješajte u kašu 40 g kikiriki maslaca i 40 g meda. Ako je maslac slan, nemojte kašu soliti, a ako nije, dodajte prstohvat soli.

03

Razmutite preostali kikiriki maslac, dodajte mascarpone i preostali med. Raspodijelite kašu u zdjelice, pospite s malo naribane čokolade, dodajte borovnice, dvije kockice čokolade i kuglicu kreme pa poslužite.

Umjesto u mlijeku, amarant možete kuhati u vodi pa poslije dodati mlijeko.

podijeli

Proizvodi iz recepta