Kardinal šnite

sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • 55 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 55 g brašna
  • 0.5 praška za pecivo

Krema

  • 250 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 5 listića želatine
  • prstohvat soli
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g piškota
  • 100 g marmelade od malina
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Pjenasto umutite jaja, žumanjke, šećer i vanillin šećer pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. 

02

Dobivenim tijestom napunite dresir-vrećicu. Na papir za pečenje stisnite tijesto da dobijete šest traka debljine oko 2 cm, ali između traka ostavite 4 cm prostora pa pecite 20 – 25 minuta na 170 °C. 

03

Za kremu pjenasto umutite žumanjke i šećer da dobijete gustu kremu. 

04

Posebno kuhajte mlijeko, vaniliju i sol pa dok je vruće polako, uz stalno miješanje dodajte žumanjke i nastavite sve lagano kuhati stalno miješajući. 

05

Maknite s vatre i dodajte ocijeđenu želatinu koju ste prethodno namočili u ledenoj vodi. 

06

Ohladite na sobnu temperature (20 °C), istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu. 

07

Na pladanj za kolače složite “traku” piškota, do nje stavite “traku” biskvita potom opet “traku” piškota pa biskvita i završite piškotama. 

08

Marmeladu kratko zagrijte i dok je još vruća, njome premažite tijesto, zatim stavite pola kreme, ponovite slaganje piškota i biskvita (iznad piškota stavite piškote, iznad biskvita biskvit), pa premažite marmeladom, a preko nje stavite kremu i završite piškotama i biskvitom. 

09

Stavite u hladnjak na 3 sata. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Za izradu traka od biskvita koristite dresir-vrećicu, a dok ih slažete u posudu za pečenje, pazite da razmak između traka bude 4 cm.​

podijeli

Proizvodi iz recepta