sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 55 g šećera
- 3 vanilin šećera
- 55 g brašna
- 0.5 praška za pecivo
Krema
- 250 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 5 listića želatine
- prstohvat soli
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g piškota
- 100 g marmelade od malina
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Pjenasto umutite jaja, žumanjke, šećer i vanillin šećer pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Dobivenim tijestom napunite dresir-vrećicu. Na papir za pečenje stisnite tijesto da dobijete šest traka debljine oko 2 cm, ali između traka ostavite 4 cm prostora pa pecite 20 – 25 minuta na 170 °C.
Za kremu pjenasto umutite žumanjke i šećer da dobijete gustu kremu.
Posebno kuhajte mlijeko, vaniliju i sol pa dok je vruće polako, uz stalno miješanje dodajte žumanjke i nastavite sve lagano kuhati stalno miješajući.
Maknite s vatre i dodajte ocijeđenu želatinu koju ste prethodno namočili u ledenoj vodi.
Ohladite na sobnu temperature (20 °C), istucite slatko vrhnje i lagano umiješajte u kremu.
Na pladanj za kolače složite “traku” piškota, do nje stavite “traku” biskvita potom opet “traku” piškota pa biskvita i završite piškotama.
Marmeladu kratko zagrijte i dok je još vruća, njome premažite tijesto, zatim stavite pola kreme, ponovite slaganje piškota i biskvita (iznad piškota stavite piškote, iznad biskvita biskvit), pa premažite marmeladom, a preko nje stavite kremu i završite piškotama i biskvitom.
Stavite u hladnjak na 3 sata. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Za izradu traka od biskvita koristite dresir-vrećicu, a dok ih slažete u posudu za pečenje, pazite da razmak između traka bude 4 cm.