Kaiserschmarrn - carski drobljenac

Ukupno trajanje
20
Min

sastojci

  • 3 jaja
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g maslaca
  • 250 g pekmeza od šljiva
  • 30 g šećera u prahu
  • 3-5 listića svježe mente

Način pripreme

01

Odvojite bjelanjke i žumanjke pa bjelanjke tucite u snijeg uz dodatak prstohvata soli. Pjenasto mutite žumanjke, šećer i vanilin šećer, stalno miješajući dodajte brašno i mlijeko. Na kraju dodajte snijeg i lagano sjedinite smjesu.

02

Zagrijte maslac u tavi pa ulijte smjesu. Nakon 3 - 4 minute, kad se smjesa odozdo zapeče, podijelite špatulom na četiri dijela, okrenite ih na drugu stranu, pecite 1 - 2 minute, zatim špatulom iskidajte na komadiće i neprestano miješajući popecite do kraja.

03

Rasporedite drobljenac u tanjure, dodajte pekmez od šljiva, pospite šećerom u prahu, dekorirajte listićima svježe mente i poslužite.

U drobljenac možete dodati i malo ruma.

podijeli