sastojci
- 3 jaja
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml mlijeka
- 180 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 50 g maslaca
- 250 g pekmeza od šljiva
- 30 g šećera u prahu
- 3-5 listića svježe mente
Način pripreme
01
Odvojite bjelanjke i žumanjke pa bjelanjke tucite u snijeg uz dodatak prstohvata soli. Pjenasto mutite žumanjke, šećer i vanilin šećer, stalno miješajući dodajte brašno i mlijeko. Na kraju dodajte snijeg i lagano sjedinite smjesu.
02
Zagrijte maslac u tavi pa ulijte smjesu. Nakon 3 - 4 minute, kad se smjesa odozdo zapeče, podijelite špatulom na četiri dijela, okrenite ih na drugu stranu, pecite 1 - 2 minute, zatim špatulom iskidajte na komadiće i neprestano miješajući popecite do kraja.
03
Rasporedite drobljenac u tanjure, dodajte pekmez od šljiva, pospite šećerom u prahu, dekorirajte listićima svježe mente i poslužite.
U drobljenac možete dodati i malo ruma.