sastojci
- 4 jaja
- 250 ml mlijeka
- 40 g šećera
- 160 g glatkog brašna
- 50 g maslaca
- sol
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, a žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte u glatku smjesu.
Smjesi od žumanjaka dodajte tučeni snijeg i lagano, ali temeljito izmiješajte kuhačom.
U tavu srednje veličine (Ø oko 18 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte pola smjese.
Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 - 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade.
Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite. Isti postupak ponovite s preostalom smjesom.