sastojci
Tijesto:
- 200 g brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 80 g grubo mljevenih oguljenih badema
- 0.5 žličice cimeta
- 0.25 žličice muškatnog oraščića
- 180 g maslaca (ohlađenog)
Nadjev:
- 500 g kremastog sira
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- naribana korica limuna
- 2 jabuke
- 1 mango
- sok od pola limuna
- 1 žlica šećera
Mrvičasta smjesa:
- 60 g brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 100 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 100 g grubo mljevenih oguljenih badema
Način pripreme
Brašnu dodajte zobene pahuljice, bademe, prašak za pecivo, sol, cimet, šećer i na listiće narezani maslac.
Električnom miješalicom izmiješajte mrvičastu smjesu i rasporedite je u posudu za pečenje (30 × 20 cm) prekrivenu papirom za pečenje.
Pritisnite je tako da dobijete ravnomjernu podlogu.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 15 minuta.
Za to vrijeme jabuke i mango ogulite i narežite na ploške. Pospite šećerom i nakapajte sok limuna.
Kremastom siru dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro izmiješajte. Zatim, uz miješanje, dodajte jedno po jedno jaje, brašno i koricu limuna.
Za posipanje pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, bademe i maslac pa izmiješajte vilicom ili rukama.
Preko tople kore tijesta prelijte pripremljenu smjesu sa sirom, poravnajte je pa po njoj rasporedite jabuke i mango te preko njih nanesite smjesu za posipanje. Pecite oko 30 minuta u pećnicu zagrijanoj na 180 °C.
Poslužite posuto šećerom u prahu ili preliveno karamel umakom.