Jabuka i mango s kremastim sirom i zobenim pahuljicama


sastojci

  • 200 g brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 80 g grubo mljevenih oguljenih badema
  • 0.5 žličice cimeta
  • 0.25 žličice muškatnog oraščića
  • 180 g maslaca (ohlađenog)
  • 500 g kremastog sira
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • naribana korica limuna
  • 2 jabuke
  • 1 mango
  • sok od pola limuna
  • 1 žlica šećera
  • 60 g brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 100 g grubo mljevenih oguljenih badema

Način pripreme

01

Brašnu dodajte zobene pahuljice, bademe, prašak za pecivo, sol, cimet, šećer i na listiće narezani maslac.

02

Električnom miješalicom izmiješajte mrvičastu smjesu i rasporedite je u posudu za pečenje (30 × 20 cm) prekrivenu papirom za pečenje.

03

Pritisnite je tako da dobijete ravnomjernu podlogu.

04

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 15 minuta.

05

Za to vrijeme jabuke i mango ogulite i narežite na ploške. Pospite šećerom i nakapajte sok limuna.

06

Kremastom siru dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu, vanilin šećer i dobro izmiješajte. Zatim, uz miješanje, dodajte jedno po jedno jaje, brašno i koricu limuna.

07

Za posipanje pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, bademe i maslac pa izmiješajte vilicom ili rukama.

08

Preko tople kore tijesta prelijte pripremljenu smjesu sa sirom, poravnajte je pa po njoj rasporedite jabuke i mango te preko njih nanesite smjesu za posipanje. Pecite oko 30 minuta u pećnicu zagrijanoj na 180 °C.

09

Poslužite posuto šećerom u prahu ili preliveno karamel umakom.

podijeli

Proizvodi iz recepta