Indijanka

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 8 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 4 žlice kakaa
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 0.5 vrećice praška za pecivo
  • 5 dl mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog ili glatkog brašna
  • 4 vrećice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 6 bjelanjaka
  • šećer, prema želji

Način pripreme

01

Za kremu od jaja: pjenasto umutite žumanjke i šećer. Mlijeku dodajte vanilin šećer, zakuhajte i maknite s vatre. Neprekidno miješajući, ulijte u mlijeko smjesu od žumanjaka, a potom postupno dodajte brašno. Ako koristite glatko brašno, najprije ga dobro razmutite u 1,5 - 2 dl hladnog mlijeka, a ostatak zakuhajte pa umiješajte na opisani način. Vratite na blagu vatru i uz neprekidno miješanje zagrijavajte dok ne dobijete gustu glatku smjesu. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.

02

Za tijesto: posebno umutite čvrst snijeg od bjelanjaka. U žumanjke stavite šećer i mutite 1 minutu. Dodajte suhe sastojke i promiješajte. U tu smjesu vrlo polako žlicom umiješajte bjelanjke. Pecite 20 minuta na 180 °C u okruglom kalupu promjera 28 cm. Kad se tijesto ohladi, presijecite ga na tri dijela.

03

Umutite margarin i šećer u prahu, dodajte ohlađenu kremu i 2 žlice ruma. Dobivenom kremom premažite sve tri kore.

04

Na pari posebno umutite 6 bjelanjaka i šećer pa tom smjesom premažite cijelu tortu.

05

Dobar tek!

podijeli

Proizvodi iz recepta