sastojci
- 1 list svježeg lisnatog tijesta
- 100 g tamne čokolade
- 100 g slatkog vrhnja
- 30 ml bourbon viskija
- 50 g krupno sjeckanih oraha
- 1 zrela kruška
- sok 1 limuna
Način pripreme
01
Čokoladu sitno nasjeckajte. Slatko vrhnje zagrijte i prelijte preko čokolade. Ostavite 2 minute, dodajte viski i miješajte dok se čokolada ne otopi.
02
Umiješajte polovicu oraha. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne.
03
Lisnato tijesto izrežite na 8 pravokutnika. Nanesite čokoladnu kremu.4. Krušku prerežite po pola, odstranite koštice i peteljku. Narežite na tanke šnite i pokapajte limunovim sokom.
04
Poslažite ih na čokoladu i pecite 10 minuta na 220 °C. Pospite preostalim krupno sjeckanim orasima.
Postupak skratite koristeći kupovni čokoladni namaz po želji.