Galette s orasima i kruškama

sastojci

  • 1 list svježeg lisnatog tijesta
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 30 ml bourbon viskija
  • 50 g krupno sjeckanih oraha
  • 1 zrela kruška
  • sok 1 limuna

Način pripreme

01

Čokoladu sitno nasjeckajte. Slatko vrhnje zagrijte i prelijte preko čokolade. Ostavite 2 minute, dodajte viski i miješajte dok se čokolada ne otopi.

02

Umiješajte polovicu oraha. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne.

03

Lisnato tijesto izrežite na 8 pravokutnika. Nanesite čokoladnu kremu.4. Krušku prerežite po pola, odstranite koštice i peteljku. Narežite na tanke šnite i pokapajte limunovim sokom.

04

Poslažite ih na čokoladu i pecite 10 minuta na 220 °C. Pospite preostalim krupno sjeckanim orasima.

Postupak skratite koristeći kupovni čokoladni namaz po želji.

podijeli