sastojci

  • 2 jaja
  • 200 g integralnog brašna
  • 100 g sitno mljevenih oljuštenih badema
  • 190 g zukka sladila
  • 150 ml ulja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • ribana korica limuna
  • 1 kg jabuka
  • sok 2-3 limuna
  • 80 g maslaca
  • 5 g cimeta
  • 80-100 g krupnog šećera
  • Maslac, krušne mrvice za kalup

Način pripreme

01

Miksajte jaja, zukka sladilo, 1 vanilin šećer i prstohvat soli, zatim rahlo umiješajte razrađeno kiselo vrhnje pa naizmjence ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene bademe i ribanu koricu limuna.

02

Jabuke narežite na mesoreznici na savitljive trake i svaku odmah kupajte u limunovom soku da ne promijeni boju. Okrugli kalup premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama i prebacite tijesto.

03

Trake jabuka počnite savijati i stavljajte ih u tijesto od sredine prema van oblikujući ružu. Na ružu stavite listiće maslaca, pospite mješavinom cimeta, 1 vanilin šećera i krupnog šećera. Pecite oko 40 minuta na 160 °C.

Birajte čvrste jabuke koje će bolje zadržati svoj oblik.

podijeli