sastojci
- 2 jaja
- 200 g integralnog brašna
- 100 g sitno mljevenih oljuštenih badema
- 190 g zukka sladila
- 150 ml ulja
- 200 g kiselog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 prstohvat soli
- ribana korica limuna
- 1 kg jabuka
- sok 2-3 limuna
- 80 g maslaca
- 5 g cimeta
- 80-100 g krupnog šećera
- Maslac, krušne mrvice za kalup
Način pripreme
01
Miksajte jaja, zukka sladilo, 1 vanilin šećer i prstohvat soli, zatim rahlo umiješajte razrađeno kiselo vrhnje pa naizmjence ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevene bademe i ribanu koricu limuna.
02
Jabuke narežite na mesoreznici na savitljive trake i svaku odmah kupajte u limunovom soku da ne promijeni boju. Okrugli kalup premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama i prebacite tijesto.
03
Trake jabuka počnite savijati i stavljajte ih u tijesto od sredine prema van oblikujući ružu. Na ružu stavite listiće maslaca, pospite mješavinom cimeta, 1 vanilin šećera i krupnog šećera. Pecite oko 40 minuta na 160 °C.
Birajte čvrste jabuke koje će bolje zadržati svoj oblik.