Runebergintorttu (Runeberg's cake, Runeberg torte) top view. Copy space, ray table. National Finnish dessert served with raspberry jam and icing. Traditional cuisine and popular cake in Finland.
Copyright (c) 2024 Alena_Kos/Shutterstock. No use without permission.

Finske tortice s džemom od maline

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Biskvit:

  • 65 g glatkog brašna
  • 65 g mrvljenih medenjaka
  • 40 g bademova brašna
  • 10.5 žličica praška za pecivo
  • 135 g maslaca
  • 90 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica ekstrakta ruma
  • 50 g slatkog vrhnja

Nadjev:

  • 60 g džema od malina

Glazura:

  • 100 g slatkog vrhnja
  • 50 g džema od maline

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite kalup za muffine.

02

Pomiješajte brašno, mrvljene medenjake, bademovo brašno i prašak za pecivo u srednje velikoj posudi.

03

U posebnoj zdjeli električnom miješalicom miksajte omekšani maslac i šećer dok ne postane pjenasto. Potom dodajte jaja i tucite da se sastojci dobro sjedine pa umiješajte i ekstrakt ruma.

04

Dodajte suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na kraju dodajte slatko vrhnje i tucite dok smjesa ne postane glatka.

05

Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe za muffine. U sredini svake tortice utisnite rupu i napunite malom količinom džema od malina.

06

Pecite tortice u prethodno zagrijanoj pećnici, 15-20 minuta. Kad se ispeku, ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade, oko 20 minuta.

07

Na vrh svake tortice stavite žličicu tučenog slatkog vrhnja i džem od malina.

podijeli