sastojci
Biskvit:
- 65 g glatkog brašna
- 65 g mrvljenih medenjaka
- 40 g bademova brašna
- 10.5 žličica praška za pecivo
- 135 g maslaca
- 90 g šećera
- 2 jaja
- 1 žlica ekstrakta ruma
- 50 g slatkog vrhnja
Nadjev:
- 60 g džema od malina
Glazura:
- 100 g slatkog vrhnja
- 50 g džema od maline
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite kalup za muffine.
Pomiješajte brašno, mrvljene medenjake, bademovo brašno i prašak za pecivo u srednje velikoj posudi.
U posebnoj zdjeli električnom miješalicom miksajte omekšani maslac i šećer dok ne postane pjenasto. Potom dodajte jaja i tucite da se sastojci dobro sjedine pa umiješajte i ekstrakt ruma.
Dodajte suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na kraju dodajte slatko vrhnje i tucite dok smjesa ne postane glatka.
Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe za muffine. U sredini svake tortice utisnite rupu i napunite malom količinom džema od malina.
Pecite tortice u prethodno zagrijanoj pećnici, 15-20 minuta. Kad se ispeku, ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade, oko 20 minuta.
Na vrh svake tortice stavite žličicu tučenog slatkog vrhnja i džem od malina.