Runebergintorttu (Runeberg's cake, Runeberg torte) top view. Copy space, ray table. National Finnish dessert served with raspberry jam and icing. Traditional cuisine and popular cake in Finland.
© Copyright (c) 2024 Alena_Kos/Shutterstock. No use without permission.

Finske tortice s džemom od maline

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

Biskvit:

  • 65 g glatkog brašna
  • 65 g mrvljenih medenjaka
  • 40 g bademova brašna
  • 10.5 žličica praška za pecivo
  • 135 g maslaca
  • 90 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica ekstrakta ruma
  • 50 g slatkog vrhnja

Nadjev:

  • 60 g džema od malina

Glazura:

  • 100 g slatkog vrhnja
  • 50 g džema od maline

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite kalup za muffine.

02

Pomiješajte brašno, mrvljene medenjake, bademovo brašno i prašak za pecivo u srednje velikoj posudi.

03

U posebnoj zdjeli električnom miješalicom miksajte omekšani maslac i šećer dok ne postane pjenasto. Potom dodajte jaja i tucite da se sastojci dobro sjedine pa umiješajte i ekstrakt ruma.

04

Dodajte suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Na kraju dodajte slatko vrhnje i tucite dok smjesa ne postane glatka.

05

Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene kalupe za muffine. U sredini svake tortice utisnite rupu i napunite malom količinom džema od malina.

06

Pecite tortice u prethodno zagrijanoj pećnici, 15-20 minuta. Kad se ispeku, ostavite da se hlade u kalupu 5 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohlade, oko 20 minuta.

07

Na vrh svake tortice stavite žličicu tučenog slatkog vrhnja i džem od malina.

podijeli