sastojci

  • 5 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 100 g bijele čokolade
  • 400 g tamne čokolade sa 72 % kakaa ili više
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g keksa s maslacem
  • 150 g malina

Način pripreme

01

Mutite žumanjke, šećer i bourbon šećer na pari 4 – 5 minuta da dobijete kremu. Maknite jaja s pare, rastopite posebno bijelu čokoladu i posebno 200 g tamne čokolade.

02

U 2/3 kreme umiješajte tamnu čokoladu, a u 1/3 bijelu čokoladu, pustite da se kreme hlade. Istucite vrhnje za šlag, špatulom umiješajte 2/3 u tamnu kremu, a preostalo u bijelu.

03

U međuvremenu nasjeckajte kekse i preostalu tamnu čokoladu. Umiješajte pola keksa u tamnu čokoladu. Duguljasti kalup obložite prozirnom folijom, ulijte pola tamne smjese i odložite u zamrzivač na 3 – 4 minute da se stegne.

04

Izvadite iz zamrzivača, pospite s pola sjeckane čokolade i keksa, prelijte bijelom kremom i vratite u zamrzivač da se stegne.

05

Nakon 5 minuta izvadite, pospite preostalim keksima i čokoladom, prelijte tamnom kremom i vratite u zamrzivač na nekoliko sati. Prije posluživanja dodajte na vrh semifreda maline.

Za ublažavanje težine deserta, možete koristiti bilo koje kiselkasto bobičasto voće.

podijeli