
sastojci
- 2 žlice kakaa
- 100 ml kokosovog ulja
- 1 žlica agavinog sirupa (ili meda)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat mljevenog kardamoma
- 1 žlica pistacija
- 1 žlica goji bobica
- dehidrirane maline i drugo bobičasto voće ili orašasti plodovi po želji
Način pripreme
U tekuće kokosovo ulje dodajte kakao i dobro promiješajte. Potom dodajte agavin sirup, kardamom i vaniliju pa još kratko miješajte.
Smjesu izlijte u kalup, pospite usitnjenim pistacijama i goji bobicama pa stavite u hladnjak ili u zamrzivač dok čokolada ne postane čvrsta. Smjesu možete aromatizirati po želji, dodati cvijet soli, omiljeni liker ili malo čilija.
Tekuću smjesu možete rasporediti u silikonski kalup za praline i tako napraviti pojedinačne čokoladice.
Proizvodi iz recepta
