Domaća čokolada


sastojci

  • 2 žlice kakaa
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 1 žlica agavinog sirupa (ili meda)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat mljevenog kardamoma
  • 1 žlica pistacija
  • 1 žlica goji bobica
  • dehidrirane maline i drugo bobičasto voće ili orašasti plodovi po želji

Način pripreme

01

U tekuće kokosovo ulje dodajte kakao i dobro promiješajte. Potom dodajte agavin sirup, kardamom i vaniliju pa još kratko miješajte.

02

Smjesu izlijte u kalup, pospite usitnjenim pistacijama i goji bobicama pa stavite u hladnjak ili u zamrzivač dok čokolada ne postane čvrsta. Smjesu možete aromatizirati po želji, dodati cvijet soli, omiljeni liker ili malo čilija.

Tekuću smjesu možete rasporediti u silikonski kalup za praline i tako napraviti pojedinačne čokoladice.

podijeli

Proizvodi iz recepta