sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 3 bjelanjka
- 150 g mljevenih oraha
- 80 g šećera
- 1 žlica kakaa
- 4 žlice pekmeza od marelica
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Način pripreme
Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte šećer i nastavite miksati dok se šećer ne otopi.
Umiješajte mljevene orahe pomiješane s kakaom. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, premažite pekmezom i sa svake strane lagano zarolajte, ali ne do kraja nego kroz sredinu rasporedite nadjev od bjelanjaka i oraha.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta na 200 °C. Dok se kolač peče, pripremite glazuru od čokolade. Natrgajte čokoladu na komadiće, dodajte ulje i stavite da se otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
Dobro promiješajte kako bi glazura bila glatka. Pečeni kolač malo ohladite pa zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Kolač možete pripremiti i s prhkim tijestom ili tijestom s dodatkom kvasca.