sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 3 bjelanjka
  • 150 g mljevenih oraha
  • 80 g šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 4 žlice pekmeza od marelica
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja

Način pripreme

01

Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte šećer i nastavite miksati dok se šećer ne otopi.

02

Umiješajte mljevene orahe pomiješane s kakaom. Lisnato tijesto tanko razvaljajte, premažite pekmezom i sa svake strane lagano zarolajte, ali ne do kraja nego kroz sredinu rasporedite nadjev od bjelanjaka i oraha.

03

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta na 200 °C. Dok se kolač peče, pripremite glazuru od čokolade. Natrgajte čokoladu na komadiće, dodajte ulje i stavite da se otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari.

04

Dobro promiješajte kako bi glazura bila glatka. Pečeni kolač malo ohladite pa zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Kolač možete pripremiti i s prhkim tijestom ili tijestom s dodatkom kvasca.​

podijeli

Proizvodi iz recepta