sastojci
- 60 g badema
- 60 g lješnjaka
- 200 g čokolade sa 72 % kakaa
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica maslinovog ulja
Nadjev:
- 500 g svježe skute
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml vrhnja za šlag
- 2 lista želatine
- 2-4 banane
Način pripreme
Duguljasti, uski kalup (za srneći hrbat) odložite u zamrzivač da se dobro ohladi.
Zagrijte 100 ml vrhnja za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. U čokoladu umiješajte žlicu maslinovog ulja. Izlijte čokoladu u dobro ohlađen kalup, okrećite ga da čokolada ravnomjerno obloži cijeli kalup, odložite u hladnjak da se čokolada stegne. Namočite želatinu u ledenu vodu. Skutu razradite sa šećerom u prahu.
Zagrijte 100 ml vrhnja za šlag, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, hladite. Istucite preostalo vrhnje za šlag. Umiješajte želatinu u skutu, zatim lagano umiješajte šlag.
Ogulite banane. Kad se čokolada stegnula, napunite kalup kremom od sira, dodajte banane, utisnite ih u kremu, odložite u hladnjak da se krema stisne. Tostirajte bademe i lješnjake, sitno nasjeckajte.
Prije posluživanja kolač izvadite iz kalupa i pospite bademima i lješnjacima.