Desert s bananama, skutom, čokoladom i orašastim plodovima


sastojci

  • 60 g badema
  • 60 g lješnjaka
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g svježe skute
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 lista želatine
  • 2-4 banane

Način pripreme

01

Duguljasti, uski kalup (za srneći hrbat) odložite u zamrzivač da se dobro ohladi.

02

Zagrijte 100 ml vrhnja za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. U čokoladu umiješajte žlicu maslinovog ulja. Izlijte čokoladu u dobro ohlađen kalup, okrećite ga da čokolada ravnomjerno obloži cijeli kalup, odložite u hladnjak da se čokolada stegne. Namočite želatinu u ledenu vodu. Skutu razradite sa šećerom u prahu.

03

Zagrijte 100 ml vrhnja za šlag, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, hladite. Istucite preostalo vrhnje za šlag. Umiješajte želatinu u skutu, zatim lagano umiješajte šlag.

04

Ogulite banane. Kad se čokolada stegnula, napunite kalup kremom od sira, dodajte banane, utisnite ih u kremu, odložite u hladnjak da se krema stisne. Tostirajte bademe i lješnjake, sitno nasjeckajte.

05

Prije posluživanja kolač izvadite iz kalupa i pospite bademima i lješnjacima.

podijeli

Proizvodi iz recepta