Desert čokoladna lava


sastojci

  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 20 g glatkog brašna
  • 20 g brašna od rogača
  • 3 jaja
  • šećer u prahu za posipanje
  • maslac za premazivanje kalupa

Za umak

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Način pripreme

01

Čokoladu natrganu na kockice i maslac stavite u manju posudu i rastopite na pari uz lagano miješanje. Kad dobijete glatku smjesu, dodajte glatko brašno, brašno od rogača, šećer i jaja. Sve dobro izmiješajte do glatke, izgledom gotovo sluzave smjese.

02

Kalupe za soufle namažite maslacem i napunite smjesom do ¾ posudica i stavite neka se 10-ak minuta peče u pećnici pethodno zagrijanoj na 200°C.

03

Dok se sufle peče, zakuhajte slatko vrhnje sa šećerom i ekstraktom vanilije. Kratko prokuhajte (oko jednu minutu) i ostavite na toplom.

04

Pečeni soufle pospite šećerom u prahu i poslužite uz pripremljeni umak. 

podijeli

Proizvodi iz recepta