
sastojci
- 150 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 20 g glatkog brašna
- 20 g brašna od rogača
- 3 jaja
- šećer u prahu za posipanje
- maslac za premazivanje kalupa
Za umak
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Način pripreme
Čokoladu natrganu na kockice i maslac stavite u manju posudu i rastopite na pari uz lagano miješanje. Kad dobijete glatku smjesu, dodajte glatko brašno, brašno od rogača, šećer i jaja. Sve dobro izmiješajte do glatke, izgledom gotovo sluzave smjese.
Kalupe za soufle namažite maslacem i napunite smjesom do ¾ posudica i stavite neka se 10-ak minuta peče u pećnici pethodno zagrijanoj na 200°C.
Dok se sufle peče, zakuhajte slatko vrhnje sa šećerom i ekstraktom vanilije. Kratko prokuhajte (oko jednu minutu) i ostavite na toplom.
Pečeni soufle pospite šećerom u prahu i poslužite uz pripremljeni umak.
Proizvodi iz recepta
