Danska torta od jabuka

Ukupno trajanje
30
Min

sastojci

  • 1.2 kg oguljenih, narezanih jabuka
  • 120 ml vode
  • 100 g krušnih mrvica
  • 75 g kristalnog šećera
  • 60 g maslaca
  • 300 ml vrhnja
  • ekstrakt vanilije
  • granulirani šećer
  • voćni žele
  • naribana čokolada

Način pripreme

01

U tavi pomiješajte jabuke s vodom, pustite da lagano provru, potom tavu poklopite i kuhajte, uz povremeno miješanje, sve dok ne dobijete gustu smjesu.

02

Začinite smjesu kristalnim šećerom i ekstraktom vanilije, a potom je ostavite da se ohladi.

03

U međuvremenu, promiješajte 100 g krušnih mrvica i 75 g šećera. Otopite maslac u tavi pa ga umiješajte u smjesu od krušnih mrvica. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne poprimi zlatno smeđu boju i hrskavost i ostavite da se hladi, povremeno miješajući da biste spriječili stvaranje grudica.

04

Netom prije posluživanja, u staklenu zdjelu naizmjence slažite slojeve pirea od jabuka i slatkih krušnih mrvica, a završite sa slojem smjese krušnih mrvica.

05

Umutite čvrst šlag pa njime ukrasite vrh jela. Sve zajedno ukrasite voćnim želeom i/ili naribanom čokoladom.

podijeli

Proizvodi iz recepta