
sastojci
- 1.2 kg oguljenih, narezanih jabuka
- 120 ml vode
- 100 g krušnih mrvica
- 75 g kristalnog šećera
- 60 g maslaca
- 300 ml vrhnja
- ekstrakt vanilije
- granulirani šećer
- voćni žele
- naribana čokolada
Način pripreme
U tavi pomiješajte jabuke s vodom, pustite da lagano provru, potom tavu poklopite i kuhajte, uz povremeno miješanje, sve dok ne dobijete gustu smjesu.
Začinite smjesu kristalnim šećerom i ekstraktom vanilije, a potom je ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, promiješajte 100 g krušnih mrvica i 75 g šećera. Otopite maslac u tavi pa ga umiješajte u smjesu od krušnih mrvica. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne poprimi zlatno smeđu boju i hrskavost i ostavite da se hladi, povremeno miješajući da biste spriječili stvaranje grudica.
Netom prije posluživanja, u staklenu zdjelu naizmjence slažite slojeve pirea od jabuka i slatkih krušnih mrvica, a završite sa slojem smjese krušnih mrvica.
Umutite čvrst šlag pa njime ukrasite vrh jela. Sve zajedno ukrasite voćnim želeom i/ili naribanom čokoladom.
Proizvodi iz recepta
